Röda Kvarn Edsbyn

Välkommen till den moderna landsortsbiografen!

Kommande föreställningar

Film/Event Datum/Tid
Fury Lördag 25/10 kl. 19:00 Boka platser
Lasse Majas Detektivbyrå - Skuggor över VallebySöndag 26/10 kl. 16:00 Boka platser
Fury Söndag 26/10 kl. 19:00 Boka platser
Kapten SabeltandMåndag 27/10 kl. 16:00 Boka platser
Fury Tisdag 28/10 kl. 19:00 Boka platser
Kapten SabeltandOnsdag 29/10 kl. 16:00 Boka platser
Dagbio: Tusen bitar - en film om Björn AfzeliusTorsdag 30/10 kl. 14:00
Filmföreningen: Det blåser upp en vindTorsdag 30/10 kl. 19:00
Gone GirlFredag 31/10 kl. 19:00 Boka platser
Mumintrollen på RivieranLördag 1/11 kl. 16:00 Boka platser
Visa fler


Aktuella filmer/event

 • Dagbio: 100 steg från Bombay till Paris
  Lasse Hallström är tillbaka med dramat 100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS. Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 100 foot från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek. Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Richard Morais.

  I rollerna: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Lebon

  Regi:Lasse Hallström

 • Opera Live: Carmen
  Biljettpriser: 250kr Ungdom -26år 190kr

  Richard Eyres uppsättning av Georges Bizets Carmen beskrivs av The New York Times som gripande och briljant. Den 1 november livesänder Folkets Hus och Parker den mest populära operan i Metropolitans serie av livesändningar.

  Anita Rachvelishvili gör den eldiga titelrollen, en roll som hon fått mycket beröm för på flera av världens ledande operascener. I rollen som den svartsjuke soldaten Don José syns Aleksandrs Antonenko, den nya sopranstjärnan Anita Hartig gör Micaëla och grammyvinnaren Ildar Abdrazakov gestaltar toreadoren Escamillo.

  Operan Carmen skrevs av den franske kompositören Geroges Bizet, och hade under ledning av Adolphe Deloffre urpremiär på Opéra-Comique i Paris 1875. I Metropolitans uppsättning leds orkestern av den spanske dirigenten Pablo Heras-Casado.

  I rollerna:
  Anita Hartig - Micaëla
  Anita Rachvelishvili - Carmen
  Aleksandrs Antonenko - Don José
  Ildar Abdrazakov - Escamillo

  Regi: Richard Eyre
  Musik: Georges Bizet
  Dirigent: Pablo Heras-Casado
  Koreografi: Christopher Wheeldon
  Scenografi och kostym: Rob Howell
  Ljusdesign: Peter Mumford

  Text: Svensk text
  Beräknad längd: 3 timmar 40 minuter
  Visas: 1 november 18.00
 • Interstellar
  Christopher Nolans nya film INTERSTELLAR handlar om en grupp upptäckare som använder sig av ett nyupptäckt maskhål för att passera alla tidigare begränsningar av människans resande i universum. I rollerna ser vi bland annat Matthew McConaughey, Anne Hathaway och Casey Affleck. Filmens fotograf är tvåfaldigt guldbaggebelönade Hoyte van Hoytema som är känd för sin unika stil och bland hans tidigare succéer hittar vi prisbelönta "Call Girl" och "Låt den rätte komma in"

  Skådespelare: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck

  Regissör: Christopher Nolan
 • Mumintrollen på Rivieran
  Mumintrollen får en plötslig lust till att ta semester från Mumindalen. De seglar ut i månskenet, men kastas ur kurs när de stöter på en tyfon och hamnar på glamorösa Rivieran. De är alla ivriga till att passa in i den nya miljön, och Muminpappan bestämmer raskt att de från och med nu ska vara Familjen von Mumin, varpå de genast erbjuds den kungliga sviten på hotellet. Muminpappan och Snorkfröken är mycket nöjda med det flotta livet på Rivieran, men Muminmamman och Mumin delar inte deras glädje till denna glamorösa livsstil. När Muminmamman ser den negativa effekten det goda livet har på hennes familj, flyttar hon och Mumin smått förbittrade till stranden för att bo under sin gamla båt, och där inväntar de att resten av filmen ska komma till sans igen. Ett lugn infinner sig, tills Mumin ser Snorkfröken flirta med playboyen Clark och omedelbart utmanar honom på en duell. Mumin vinner mirakulöst duellen, och återfår Snorkfrökens hjärta.

  Regi:Xavier Picard

  Premiärdatum - 2014-10-31

 • Lasse Majas Detektivbyrå - Skuggor över Valleby
  Sensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, något som varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill ska ske. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök, ser våra hjältar Lasse och Maja sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm, och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar, ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men hela säkerheten äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot. Konstskuggan är känd för att kunna stjäla vad som helst, och när Vallebybornas auktionsföremål börjar försvinna ett efter ett blir hon direkt huvudmisstänkt. Grannstadens polismästare Gabriella blandar sig i utredningen och ingenting är längre vad det brukar vara. Hur ska det gå för polismästaren i Valleby? Och kommer de få fast konsttjuven?

  I rollerna: Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Tomas Norström, Henrik Dorsin, Babben Larsson, Ika Nord, Jennie Silfverhjelm, Sofia Rönnegård m.fl.

  Regi: Walter Söderlund
  Kompletterande regi: Pontus Klänge
 • Dagbio: Tusen bitar - en film om Björn Afzelius
  Dagbio är ett samarrangemang med PRO och SPF alla besökare är dock välkomna!

  En film om Björn Afzelius
  "Elvis Presley fick mig att börja sjunga, The Beatles att spela gitarr, Bob Dylan att bry mig om lyriken i rockmusik och Mikael Wiehe att skriva egna sånger"
  Björn Afzelius

  Filmarna Magnus Gertten och Stefan Berg har haft tillgång till ett ymnigt arkivmaterial och satt samman ett unikt porträtt som visar nya sidor hos en lika motsägelsefull som folkkär artist.

 • Filmföreningen: Det blåser upp en vind
  Animationsvärldens gigant och mästare är tillbaka med en film som väckte mycket uppmärksamhet efter sin japanska premiär. Inspirerad av poeten Tatsuo Horis kortroman berättar Miyazaki historien om Jiro Horikoshi, som låg bakom flygplanet A6M Zero som användes av Japan under andra världskriget. Filmen skildrar hans liv och konsekvenserna av de bombplan som han låg bakom. Allt utfört med sedvanlig fantasirikedom signerat av Hayao Miyazaki. Filmen har japanskt tal med svensk text.

 • Filmföreningen: Det andra Heimat
  I mitten av 1800-talet emigrerade hundratusentals fattiga människor från Tyskland och Europa till Sydamerika. En desperat handling för att fly från den fattigdom och despotism som rådde i hemlandet. Emigranternas motto var: ?Vilket öde som helst är bättre än döden?.
  I filmens centrum finns två bröder som inser att det bara är deras drömmar som kan rädda dem. Den yngre av dem, Jakob, läser varje bok han kommer över. Han drömmer om att lämna sin by, Schabbach, för äventyret långt borta på en okänd kontinent.
 • Filmföreningen: The trip to Italy
  För andra gången ger sig Steve Coogan (Philomena, Tristram Shandy) och Rob Brydon (Tristram Shandy, 24 Hour Party People) ut på en kulinarisk resa. Premissen är bekant: två män, sex måltider på sex platser, denna gång runtom i Italien. De två lagom goda vännerna äter, snackar och imiterar sig genom Ligurien, Toscana, Rom, Amalfi och Capri i uppföljaren till hyllade The Trip. I regi av Michael Winterbottom.
 • Filmföreningen: Mera monster, Alfons!
  Tre nya historier om Alfons Åberg som bor tillsammans med sin pappa och katten Pussel. Ibland är Alfons barnslig som när han vägrar ätamiddag, men ibland är han stor som när han är barnvakt åt Småtting.

  Innehåller: Osynlig med Alfons, Näpp! sa Alfons & Mera monster, Alfons!
 • Filmföreningen: Saving Mr Banks
  När Walt Disneys döttrar bad honom göra en film grundad på deras favoritbok, P. L. Travers ?Mary Poppins? gav han dem ett löfte ? som han inte insåg att det skulle ta honom 20 år att införliva. I sin jakt på att komma över rättigheterna ställs Walt öga mot öga mot en helt kompromisslös författare som absolut inte har några som helst planer på att låta sin älskade magiska barnflicka misshandlas av Hollywoodmaskinen. Men när boken slutar sälja och hon får ont om pengar går Travers motvilligt med på att resa till Los Angeles för att lyssna till Disneys filmplaner.
 • Filmföreningen: Solan och Ludvig - Jul i Flåklypa
  Solan, Ludvig och Reodor från Flåklypa är tillbaka. Det närmar sig jul, och Flåklypa Tidene-redaktör Frimand Plösen har lovat bygden snö. När Ludvig så önskar sig samma sak, är inte uppfinnare Reodor Felgen svår att övertala till att bygga världens kraftigaste snömaskin. Men rätt vad det är försvinner Reodor, och så försvinner snömaskinen. Solan och Ludvig måste då fixa julstämning alldeles själva. Men först måste de rädda Flåklypa från världens värsta snöstorm.
 • Opera Live: Madame Butterfly
  Biljettpris: 250kr Scenpass: 220kr
  Ungdom -26år: 190kr

  Madama Butterfly är ett av operavärldens mest populära och spelade verk. Cio-Cio-San försakar sin familj, sin tro och sin kultur för att gifta sig med den amerikanske löjtnanten Pinkerton. Folkets Hus och Parker livesänder Puccinis verk direkt från Kungliga Operan i Stockholm den 21 november 19.00.

  Hösten 2014 gör regissören och tidigare chefen for Deutsche Oper i Berlin, Kirsten Harms, en ny uppsättning av Madama Butterfly för Kungliga Operan.

  En dramatisk kärlekshistoria som börjar med ett storslaget bröllop där den amerikanske löjtnanten Pinkerton gifter sig med sin älskade Butterfly. Hon i sin tur tror på hans eviga trohet och kärlek, trots att han lämnar henne. Hon är villig att vänta på honom, i evighet. När Pinkerton slutligen återvänder finner han en vilsen kvinna med ett barn, fortfarande kvar på den övergivna plats där de firade sitt bröllop. När han försöker ta med sig barnet, ser han Butterfly ta fram sin fars kniv?

  Regi: Kirsten Harms
  Dirigent: Lawrence Renes/Rafael Payare
  Musik: Giacomo Puccinis
  I rollerna: Asmik Grigorian, Katarina Leoson, Daniel Johansson, Karl-Magnus Fredriksson

  Text: Svensk text
  Beräknad längd: 2 tim 45 min
  Visas: 21 november 19.00
 • Opera Live: Hans & Greta
  Biljettpris: 250kr Scenpass: 220kr
  Ungdom -26år: 190kr

  Engelbert Humperdincks operasaga direktsänds från GöteborgsOperan till Folkets Hus och Parkers biografer den sjunde december 16.00

  Operan Hans och Greta är en hisnande familjeopera efter bröderna Grimms kända saga. I denna uppsättning utspelas sagan i vår tid. Föräldrarna tycks inte ha så mycket tid för Hans och Greta, som därför leker och fantiserar denna spännande historia i sitt inre. För är inte pepparkakshuset misstänkt likt deras eget? Och häxan, påminner hon inte om någon?

  Hans och Greta började som en liten pjäs skriven av Humperdinckers syster Adelheid Wette. Hon bad sin bror att tonsätta pjäsen, och den uppfördes under ett julspel. Pjäsen blev dock så populär att den byggdes ut och till slut blev en hel sagoopera som premiäruppsattes på Hoftheater i Weimar dagen före julafton 1893. Det blev en världssuccé som fortfarande spelas världen över.

  Den här föreställningen visas dessutom live för Sveriges skolelever den 22 januari 12.30.

  Regi: Katharina Thomas
  Dirigent: Henrik Schaefer
  Musik: Engelbert Humperdinck
  I rollerna: Carolina Sandgren, Matilda Paulsson, Elisabeth Mayer/Sofie Asplund, Susanne Resmark, Marco Stella

  Text: Operan sjungs på svenska
  Beräknad längd:
  Visas: 7 december 16.00
 • Fury
  April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy i uppdrag att leda en Sherman-tank, och hennes fem man starka besättning, bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazi-Tyskland.

  Skådespelare: Brad Pitt, Shia Labeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal, Scott Eastwood, Xavier Samuel

  Regissör: David Ayer
 • Gone Girl
  GONE GIRL är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn. På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan... Har Nick Dunne mördat sin fru?

  I rollerna: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle, Patrick Fugit, Kim Dickens, Boyd Holbrook

  Regi: David Fincher
  Speltid - 149 min
  Genre - Drama, Thriller
  Åldersgräns - Från 15 år
  Originaltitel - Gone Girl
  Premiärdatum - 2014-10-03
 • Kapten Sabeltand
  Kapten Sabeltand är ett storslaget actionäventyr fullproppat med humor och spänning. Vi följer den föräldrarlösa Pinky på en spännande resa tillsammans med den legendariska sjörövaren Kapten Sabeltand och hans ståtliga skepp. Alla talar svenska!

  De beger sig till det mytomspunna kungariket Lama Rama och där möter de den lustiga Kung Rufus och hans obehagliga bror Prins Badal. På vägen måste Kapten Sabeltand bekämpa den fruktansvärda vikingpiraten Björn Barsk och med hjältemodiga insatser upplever sjörövarna ett äventyr de sent kommer att glömma. Men kommer Kapten Sabeltand att hitta skatten och kommer Pinky finna svaret på vem som är hans pappa?

  Svenska röster:
  Jan Åström, Andreas Rothlin Svensson, Göran Gillinger, Anna Sahlene, Tobias Ågren, Jakob Stadell, Tuva Novotny

  Regissör: John Andreas Andersen, Lisa Marie Gamlem