Röda Kvarn Edsbyn

Välkommen till den moderna landsortsbiografen!

Kommande föreställningar

Film/Event Datum/Tid
Så ock på JordenFredag 4/9 kl. 19:00 Boka platser
Insidan Ut 3D (Sv tal)Lördag 5/9 kl. 16:00 Boka platser
Så ock på JordenLördag 5/9 kl. 18:00 Boka platser
Nicke Nyfiken - Tillbaka till DjungelnSöndag 6/9 kl. 15:00 Boka platser
Insidan Ut. (Sv tal)Söndag 6/9 kl. 17:00 Boka platser
Så ock på JordenSöndag 6/9 kl. 19:00 Boka platser
Så ock på JordenTisdag 8/9 kl. 19:00 Boka platser
Så ock på JordenOnsdag 9/9 kl. 19:00 Boka platser
Amy Torsdag 10/9 kl. 19:00 Boka platser
Ett päron till farsa - nästa generationFredag 11/9 kl. 19:00 Boka platser
Visa fler


Aktuella filmer/event

 • Så ock på Jorden
  Livet går vidare för människorna i den lilla norrländska byn Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, lämnat dem. Kvar finns hans livs kärlek Lena (Frida Hallgren), som väntar hans barn. Lena älskar egentligen svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ja till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt provocerande för etablissemanget och vänner av ordning.
 • Nicke Nyfiken - Tillbaka till Djungeln
  Svinga dig in i ditt livs äventyr tillsammans med allas vår favoritapa i den nya filmen Nicke Nyfiken 3 ? Tillbaka till djungeln. Denna gång ger sig Nicke ut på ett viktigt rymduppdrag, men efter lite misslyckade apkonster kraschar han istället i Afrika. Medan Mannen med den gula hatten söker efter honom ger sig Nicke ut på upptäcksjakt i djungeln och skaffar sig ett gäng nya vänner på vägen.

  När de två bästa vännerna äntligen återförenats ger de sig ut på ett nytt, oförglömligt äventyr tillsammans med sina nya vänner.

 • Ett päron till farsa - nästa generation
  Sådan far, sådan son. Äntligen är det dags för en ny generation att ge sig ut på en helt galen road-trip genom hela USA i ETT PÄRON TILL FARSA. Griswolds är tillbaka och nu är det sonen Rusty som bestämmer sig för att ta med sin fru och deras två söner till äventyrslandet Wally World. Resan blir dock inte så familjevänlig och idyllisk som planerat? särskilt inte när de gör ett oplanerat besök hos syrran Audrey som numera är gift med en snuskigt rik frispråkig ranchägare i Texas... I rollerna ser vi Ed Helms ("Baksmällan"), Christina Applegate ("Anchorman"), Chris Hemsworth ("Thor") och Leslie Mann ("The Other Woman").
 • Insidan Ut. (Sv tal)
  Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Jenny är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Jennys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Jenny och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola ? det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.

 • Amy
  Efter den prisbelönta biosuccén SENNA, kommer nu regissören Asif Kapadia med en dokumentär om en annan ikon - AMY. Trots att hon bara givit ut två album, så är Amy Winehouse en av de största musikikonerna i brittisk historia. Men en röst som ofta beskrivs som en blandning av Billy Holiday, Dinah Washington och Sarah Vaughan, var Amy Winehouse en popstjärna med soul, med en gränsöverskridande musikalisk talang. Filmen visar livet bakom sensationsrubrikerna, historien om en otroligt talangfull artist som dog alldeles för ung.

  I rollerna:

  Amy Winehouse

  Regi: Asif Kapadia
 • Dagbio: Jag är Ingrid
  Sjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år. Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.
 • Insidan Ut 3D (Sv tal)
  Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Jenny är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Jennys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Jenny och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola ? det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.

 • Alla skall Bada
  För första gången presenteras Alla ska bada med Galenskaparna och AfterShave på bioduken. Denna klassiska revyföreställning har en total publiksiffra på 194 162 personer och just denna föreställning spelades in på Lorensbergsteatern 1998.

  Alla ska bada ? en föreställning som urartar i sång, dans, musik och bad. En halsbrytande resa, eller revy om man så vill, genom vår svenska nutidshistoria. Inga förkunskaper krävs. Föreställningen kryllar av dubbelroller, närmare 100 karaktärer, och till och med huvudrollen som greve Frans-Oskar görs av sex olika aktörer. Allt avslutas i simbassängen under glam och stoj. Missa inte denna klassiska revy, inspelad på Lorensbergsteatern då det begav sig. Live-på-bio, inspelad, 2 tim 30 min, 150 kr
 • Jag är Ingrid
  Sjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år.
  Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.