Röda Kvarn Edsbyn

Välkommen till den moderna landsortsbiografen!

Kommande föreställningar

Film/Event Datum/Tid
ChappieTisdag 31/3 kl. 19:00 Boka platser
ChappieOnsdag 1/4 kl. 19:00 Boka platser
Asterix - Gudarnas Hemvist - 3D (Sv tal)Fredag 3/4 kl. 16:00 Boka platser
Into the WoodsFredag 3/4 kl. 18:00 Boka platser
Asterix - Gudarnas Hemvist - 3D (Sv tal)Lördag 4/4 kl. 16:00 Boka platser
Into the WoodsLördag 4/4 kl. 18:00 Boka platser
Asterix - Gudarnas Hemvist - (Sv tal)Söndag 5/4 kl. 16:00 Boka platser
Into the WoodsSöndag 5/4 kl. 18:00 Boka platser
Fast & Furious 7Söndag 5/4 kl. 20:30 Boka platser
Annie (Sv tal)Måndag 6/4 kl. 16:00 Boka platser
Visa fler


Aktuella filmer/event

 • The Duff
  Bianca (Mae Whitman) är en självsäker tjej som går sista året på high school. När hon får höra att hon omnämns som DUFF (Designated Ugly Fat Friend) till sina mer eftertraktade vänner (Skyler Samuels och Bianca Santos) krossas hennes världsbild direkt. För att återuppfinna sig själv och kunna attrahera drömkillen Toby (Nick Eversman) anlitar Bianca sin granne Wesley (Robbie Amell), en av skolans populäraste killar, som kärlekscoach. Skolans största mobbare Madison (Bella Thorne) gillar inte alls att en DUFF umgås så nära med hennes ex-pojkvän, men en hemsk viral video kan inte stoppa barndomskompisarna Bianca och Wesley från att börja se på varandra med helt nya ögon.

  I rollerna:
  Bella Thorne, Mae Whitman, Robbie Amell, Allison Janney, Ken Jeong, Skyler Samuels, Bianca A. Santos
 • Into the Woods
  En modern tvist på de klassiska Bröderna Grimm-sagorna. Denna humoristiska musikal flätar samman Askungen, Rödluvan, Jack och Bönstjälken samt Rapunzel och handlar om en bagare och hans fru, deras önskan om att starta familj och häxan som lagt en förbannelse över dem.
 • Chappie
  Varje barn kommer till den här världen full av löften - och få har mer potential än Chappie: han har en gåva, han är speciell, något av ett underbarn. Precis som alla andra barn kommer han under sin livstid att påverkas av sin omgivning - ibland till det bättre, ibland till det sämre - och bara genom att lyssna till sitt hjärta kan han gå sin egen väg. Men en sak skiljer Chappie från alla andra: han är en robot. Den första i sitt slag, med förmågan att både tänka och känna. Det är en farlig idé - något som leder både mäktiga och farliga krafter mot Chappie - krafter som kommer försöka se till att han blir den sista av sitt slag.

  I rollerna: Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Sharlto Copley, Dev Patel

  Regi: Neill Blomkamp
 • Dagbio: Still Alice
  Alice Howland är lyckligt gift med tre vuxna barn och ett hus på the Cape. Hon är en hyllad Columbia-professor på höjden av sin karriär när hon plötsligt märker en glömska som sakta kryper sig på henne. I takt med att förvirringen börjar skymma hennes tänkande och hennes minne börjar svika får hon en förödande diagnos: tidigt stadium av Alzheimers sjukdom. Som den oberoende kvinna hon är kämpar Alice med att behålla sin livsstil och leva i nuet, trots att hennes personliga jag långsamt skalas bort.

  I huvudrollen återfinns Julianne Moore, som belönats med en Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll. Hon har tidigare belönats med en Golden Globe (Drama) för sin rollprestation i filmen.

  Still Alice bygger på romanen Fortfarande Alice av Lisa Genova.

 • The Avengers : Age of Ultron 3D
  Från Marvel Studios kommer nu "Avengers: Age of Ultron," den episka uppföljaren till den största superhjälte-filmen genom tiderna. Jordens mäktigaste hjältar; Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow och Hawkeye bär jordens öde på sina axlar. När den ondskefulla Ultron dyker upp är det upp till Avengers att stoppa honom från att få igenom sina fruktansvärda planer. En obehaglig allians och ett oväntat beslut bereder vägen för ett episkt och unikt äventyr. I rollerna ser vi Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson och James Spader som Ultron

  I rollerna: Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson och James Spader
 • Fast & Furious 7
  I den 7:e delen av succéserien dyker en ny karaktär upp, Ian Shaw, som ska hämnas på de som är ansvariga för hans brors död - Dominic Toretto och hans gäng.
 • Annie (Eng/ Sv txt))
  Annie är en föräldralös flicka som bor hos en elak styvmor tillsammans med andra barn i samma situation. Hennes liv förändras dock när hon möter den ensamme, stenrike borgmästarkandidaten, Benjamin Stacks.
 • Filmföreningen: Magic in the Moonlight
  Woody Allen är tillbaka med en romantisk komedi om engelsmannen Stanley, som får i uppdrag att avslöja ett möjligt svindleri. Situationen visar sig dock mer svårhanterad än han först trodde och professionella och personliga komplikationer uppstår. Historien utspelar sig på 1920-talet i södra Frankrike bland välbärgade herrgårdar och jazzhak på den exotiska Franska Rivieran under en tid då jazzen spred sig över världen.
  Nice, Menton, Antibes ? filmmaskinen Woody Allen tar oss med på en resa till den Franska Rivieran fylld av spänning och romantik!
 • Home 3D (Sv tal)
  I komedin HOME invaderar en fredlig grupp utomjordingar jorden och använder det som ett gömställe från sina fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld jorden-runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.

  I rollerna:
  Svenska röster: Göran Gillinger, Rolf Lydahl, Jesper Adefelt, Sharon Dyall, Elina Raeder
 • Filmföreningen: Imse och Vimse / Elsa och godnattsagorna
  Imse och Vimse är två spindlar. Imse får syn på en söt flugflicka som han gärna vill äta upp. Men hon blir räddad av Vimse för han blir istället lite kär.

  Elsa har svårt att somna efter att pappa har sagt gonatt. När pappa har lämnat barnkammaren kommer Elsas gosedjur till liv och kan berätta ännu fler godnattsagor.
 • Hotel Marigold 2
  Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy. Nu drömmer ägaren Sonny om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop, vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut.

  Komedin Hotell Marigold 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén Hotell Marigold. I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Celia Imrie, Ronald Pickup, Diana Hardcastle och Richard Gere. Den 13 mars kickar vårens stora fest igång på svenska biografer.
 • Filmföreningen: Pride
  Sommaren 1984. Margaret Thatcher sitter vid makten i Storbritannien och gruvstrejken rasar vilt ute i landet. Samtidigt pågår Pride-paraden i London där en grupp gayaktivister bestämmer sig för att stötta gruvarbetarna och samla ihop pengar till deras fackförening. Facket är emellertid negativ till deras stöd och väljer att avstå. Gayaktivisterna låter sig inte avskräckas och tar därför sitt stöd direkt till de strejkande arbetarna och en oväntad allians tar form. Pride baserar sig på verkliga händelser.
 • Dagbio: Pensionat Paradiset
  Pensionat Paradiset är förmodligen Sveriges mest utskällda pilsnerfilm, idag
  anses den vara en av våra största klassiker. Berättelsen kretsar kring ett
  skärgårdspensionat och vad som händer där med förväxlingar, sol och vår och en
  racertävling.

 • Annie (Sv tal)
  ANNIE är en föräldralös flicka som bor hos en elak styvmor, tillsammans med andra barn i samma situation. Hennes liv förändras dock när hon möter den ensamme, stenrike borgmästarkandidaten, Benjamin Stacks. ANNIE är filmatisering av Broadway-musikalen med samma namn. Den har tidigare getts ut som film 1982 och 1999.

  I rollerna:
  Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale, David Zayas
 • Asterix - Gudarnas Hemvist - (Sv tal)
  Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med de okuvliga gallerna en gång för alla. Eftersom hans armé inte har lyckats rå på dem hittills beslutar han sig för en ny strategi: att bygga en högmodern civilisation utanför gallernas grindar! Ett nytt Rom ? Gudarnas hemvist ? ska tvinga Asterix och hans vänner att antingen anpassa sig till den romerska kulturen eller att flytta. Trots att Asterix och Obelix gör allt för att stoppa bygget börjar romerska medborgare flytta in. När de till på köpet gör utflykter till gallernas by utbryter kaos. Ska Caesar slutligen avgå med segern?
 • The Gunman
  En explosiv action-thriller från regissören av TAKEN med Sean Penn i huvudrollen. "THE GUNMAN" baseras på boken "The Prone Gunman" av Jean-Patrick Manchette. Jim Terrier, en före detta yrkesmördare jagas av sitt förflutna när hans före detta arbetsgivare sätter en dödsdom på hans huvud. Han inser snabbt att han inte är den enda som de vill döda. De är även ute efter Anne, den vackra kvinna han lämnade för flera år sedan. Medan de flyr tillsammans och försöker ligga ett steg före sina lönnmördare väcks deras kärlek till liv igen. Terrier inser att det bara finns ett sätt att rädda Anne och sig själv - han måste avslöja och krossa världens mäktigaste organisation och möta fienderna från sitt förflutna, i en kamp där bara en man kan överleva.

  I rollerna:
  Sean Penn, Ray Winstone, Idris Elba, Javier Bardem

  Regi: Pierre Morel
 • Asterix - Gudarnas Hemvist - 3D (Sv tal)
  Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med de okuvliga gallerna en gång för alla. Eftersom hans armé inte har lyckats rå på dem hittills beslutar han sig för en ny strategi: att bygga en högmodern civilisation utanför gallernas grindar! Ett nytt Rom ? Gudarnas hemvist ? ska tvinga Asterix och hans vänner att antingen anpassa sig till den romerska kulturen eller att flytta. Trots att Asterix och Obelix gör allt för att stoppa bygget börjar romerska medborgare flytta in. När de till på köpet gör utflykter till gallernas by utbryter kaos. Ska Caesar slutligen avgå med segern?
 • Home (Sv tal)
  En fredlig grupp utomjordingar invaderar jorden och använder det som ett gömställe från sina fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld Jorden runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.