Röda Kvarn Edsbyn

Välkommen till den moderna landsortsbiografen!

Kommande föreställningar

Film/Event Datum/Tid
The Amazing Spiderman 2 3DSöndag 20/4 kl. 20:00 Boka platser
RIO 2 - 3D (Sv Tal)Måndag 21/4 kl. 16:00 Boka platser
The Amazing Spiderman 2 3DMåndag 21/4 kl. 18:00 Boka platser
The Grand Budapest HotelTisdag 22/4 kl. 19:00 Boka platser
The Amazing Spiderman 2 3DOnsdag 23/4 kl. 19:00 Boka platser
Dagbio: One chanceTorsdag 24/4 kl. 14:00
Yves Saint LaurentTorsdag 24/4 kl. 19:00 Boka platser
RIO 2 (Sv Tal)Fredag 25/4 kl. 17:00 Boka platser
The Other WomanFredag 25/4 kl. 19:00 Boka platser
Live Opera: Cosi fan tutteLördag 26/4 kl. 19:00 Boka platser
Visa fler


Aktuella filmer/event

 • The Amazing Spiderman 2 3D
  Spindelmannens viktigaste strid har alltid varit med honom själv: kampen mellan den vardaglige Peter Parker och det extraordinära ansvar som vilar på Spindelmannens axlar. Men i The Amazing Spider-Man 2 ställs Peter Parker mot en konflikt mycket större än sin egen.

  I rollerna:
  Andrew Garfield, Jamie Foxx, Emma Stone, Sally Field, Paul Giamatti, Denis Leary, Martin Sheen
 • The Grand Budapest Hotel
  Gustave H är en omtalad concierge på ett välkänt hotell i Europa under mellankrigsåren. Zero Moustafa är hisspojken som blev Gustave Hs närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria. Samtidigt genomgår hela den europeiska kontinenten en dramatisk förändring och så även The Grand Budapest Hotel.
 • RIO 2 - 3D (Sv Tal)
  Nu är äntligen alla dina färgglada favoriter från Rio tillbaka i det galna äventyret Rio 2 ? prövar vingarna i Amazonas! I Rio 2 är det en riktig djungel där ute för Blu, Jewel och deras tre småttingar när de beger sig från den magiska staden Rio de Janeiro långt in i Amazonas för att träffa hela tjocka släkten. Pappa Blu, som känner sig helt vilse, måste nu möta sina mest fruktade motståndare: svärfar och elaka Nigel, som är ute efter hämnd.

  Regissör:Carlos Saldanha
 • Yves Saint Laurent
  Yves Saint Laurent, 21 år, presenterar sin första haute couture-kollektion, skapad för huset Dior. Han röner stora framgångar och möter för första gången Pierre Bergé, modemecenat och den som ska komma att bli både hans stora kärlek i livet och affärspartner. Aldrig kommer de att lämna varandra. Tre år senare grundar de företaget Yves Saint Laurent - ett modehus som ska bli ett av världens mest framstående och berömda. Trots både självtvivel och inre demoner lyckas Yves Saint Laurent - med Pierre Bergé vid sin sida - ge ordet "mode" en helt ny innebörd.

  I rollerna:
  Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Lebon

  Regi - Jalil Lespert
 • Dagbio: One chance
  Alla är välkomna på Dagbion, den sker i samarbete med SPF och PRO.

  Solomon Northup är välutbildad och har talang för musik. Han bor med sin fru och sina barn i Saratoga i New York. En dag blir han kontaktad av två män som påstår sig jobba för en cirkus och Solomon tackar ja till att ackompanjera deras cirkusnummer på fiol under en kort period. Men efter att ha tagit ett glas med männen vaknar han omtöcknad och bunden och ställs inför den fasansfulla sanningen: han ska transporteras till södern som slav.
  Ingen lyssnar på Solomons protester och ingen tror att han har papper som kan bevisa att han är en fri man. Desperat gör han gång på gång upp flyktplaner ? och varje gång går de i stöpet. Han säljs till William Ford, en vänlig man som uppskattar Solomons tankfulla natur men som tvingas sälja honom vidare till en grym man som utsätter slavarna för obeskrivlig tortyr. År efter år lever Solomon på hoppet om att återse sin familj, och även om det med tiden blir allt mindre vägrar han att ge upp det. Runt omkring sig ser han människor gå under, och han förstår att han måste ta otroligt stora risker och lita på folk han inte alls känner om han någonsin ska bli en fri man igen
  12 YEARS A SLAVE bygger på den sanna berättelsen om en fri svart man som kidnappas från New York och säljs som slav till 1850-talets Louisiana och hans kamp för att återvända till sin familj.

 • The Other Woman
  Carly upptäcker att hennes nya pojkvän Mark inte är att lita på när hon råkar stöta ihop med hans fru (!), Kate. Carly och Kate finner varandra direkt och upptäcker ganska snabbt att Mark är otrogen även med en tredje kvinna, Amber. De tre kvinnorna blir en otippad kompistrio som bestämmer sig för att hämnas ordentligt.

  Komedin The Other woman är årets tjejgängfilm med Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton och danske Nicolaj Coster-Waldau i huvudrollerna.

  Regissör: Nick Cassavetes
 • RIO 2 (Sv Tal)
  Nu är äntligen alla dina färgglada favoriter från Rio tillbaka i det galna äventyret Rio 2 ? prövar vingarna i Amazonas! I Rio 2 är det en riktig djungel där ute för Blu, Jewel och deras tre småttingar när de beger sig från den magiska staden Rio de Janeiro långt in i Amazonas för att träffa hela tjocka släkten. Pappa Blu, som känner sig helt vilse, måste nu möta sina mest fruktade motståndare: svärfar och elaka Nigel, som är ute efter hämnd.
 • Live Opera: Cosi fan tutte
  Biljettpriser: Ordinarie: 250kr, Ungdom -28år: 190kr.

  Boka plats här på hemsidan eller ring
  070-677 17 85

  Così fan tutte av Wolfgang Amadeus Mozart visas live på bio från Metropolitan Opera i New York

  James Levine dirigerar den första livesändningen av Mozarts klassiska romantiska opera Così fan tutte. Lesley Koenigs stilfulla uppsättning har Susanna Phillips och Isabel Leonard i huvudrollerna som systrarna Fiordiligi och Dorabella.

  Matthew Polenzani och Rodion Pogossov är deras fästmän, Ferrando och Guglielmo. Danielle de Niese spelar deras frejdiga husa Despina och Maurizio Muraro är den cyniske Don Alfonso.

  I rollerna:
  Susanna Phillips - Fiordiligi
  Isabel Leonard - Dorabella
  Danielle de Niese - Despina
  Matthew Polenzani - Ferrando
  Rodion Pogossov - Guglielmo
  Maurizio Muraro - Don Alfonso

  Kompositör: Wolfgang Amadeus Mozart
  Dirigent: James Levine
  Regi: Lesley Koenig
  Designer: Michael Yeargan
  Ljussättning: Duane Schuler

  Beräknad längd: 4 tim 5 min
  Visas: 26 april kl 19.00
 • Divergent
  En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

  Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

  Divergent är baserad på Veronica Roths dystopiska science fiction bok, som tillsammans med uppföljaren, Insurgent, redan har sålt i över en och en halv miljon exemplar världen över.

  I rollerna: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Jai Courtney, Zoë Kravitz, Ansel Elgort, Maggie Q

  Regi - Neil Burger
 • Live Opera : Askungen
  Biljettpriser: 250kr , Ungdom -26år 190kr


  Askungen (La Cenerentola) av Gioacchino Rossini visas live på bio från Metropolitan Opera i New York

  Joyce DiDonato gör för första gången på Met rollen som Askungen i Rossinis kända opera, med bel canto-mästaren Juan Diego Flórez som den stilige prinsen. I övriga roller ses Pietro Spagnoli i sin Met-debut som tjänaren Dandini, Alessandro Corbelli som Askungens styvfar Don Magnifico och Luca Pisaroni som Don Ramiros informator, Alidoro.

  I rollerna:
  Joyce DiDonato - Angelina
  Juan Diego Flórez - Don Ramiro
  Pietro Spagnoli - Dandini
  Alessandro Corbelli - Don Magnifico
  Luca Pisaroni - Alidoro

  Kompositör: Gioacchino Rossini
  Dirigent: Fabio Luisi
  Regi: Cesare Lievi
  Designer: Maurizio Balò
  Ljussättning: Gigi Saccomandi
  Koreografi: Daniela Schiavone
 • Godzilla 3D
  Jorden ställs inför ett hot större än vad civilisationen tidigare upplevt. Ett radioaktivt jättelikt monster utplånar allt i sin väg när hon skoningslöst trampar ner allt som människor skapat. Men mänskligheten låter sig inte trampas på hur som helst. Monstrens monster Godzilla är tillbaka.

  Skådespelare:
  Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe
  Regissör: Gareth Edwards
 • X-Men - Days of future past
  Den ultimata X-Men-ensemblen slåss för sin överlevnad över två tidsepoker i X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Alla karaktärer från originaltrilogin går samman med sina yngre jag från X-MEN: FIRST CLASS i en kamp där de måste ändra det förflutna för att rädda vår framtid.

 • Maleficient 3D
  Från Disney kommer den hittills okända historien om Maleficent, Disneys mest ikoniska skurk från den klassiska "Törnrosa". En vacker och renhjärtad kvinna med spektakulära svarta vingar. Hon har en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten. På sin väg mot hämnd ställs hon inför en episk strid med människornas kung, vilket leder till att hon kastar en förbannelse över hans nyfödda dotter Aurora. När barnet växer upp inser Maleficent att Aurora är nyckeln till fred i riket och till Maleficents sanna lycka likaså.

  I rollerna:
  Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Juno Temple, Ella Purnell