Röda Kvarn Edsbyn

Välkommen till den moderna landsortsbiografen!

Kommande föreställningar

Film/Event Datum/Tid
Yves Saint LaurentTorsdag 24/4 kl. 19:00 Boka platser
RIO 2 (Sv Tal)Fredag 25/4 kl. 17:00 Boka platser
The Other WomanFredag 25/4 kl. 19:00 Boka platser
Live Opera: Cosi fan tutteLördag 26/4 kl. 19:00 Boka platser
RIO 2 (Sv Tal)Söndag 27/4 kl. 16:00 Boka platser
The Other WomanSöndag 27/4 kl. 19:00 Boka platser
The Other WomanMåndag 28/4 kl. 19:00 Boka platser
The Other WomanTisdag 29/4 kl. 19:00 Boka platser
DivergentOnsdag 30/4 kl. 21:00 Boka platser
DivergentTorsdag 1/5 kl. 20:00 Boka platser
Visa fler


Aktuella filmer/event

 • Yves Saint Laurent
  Yves Saint Laurent, 21 år, presenterar sin första haute couture-kollektion, skapad för huset Dior. Han röner stora framgångar och möter för första gången Pierre Bergé, modemecenat och den som ska komma att bli både hans stora kärlek i livet och affärspartner. Aldrig kommer de att lämna varandra. Tre år senare grundar de företaget Yves Saint Laurent - ett modehus som ska bli ett av världens mest framstående och berömda. Trots både självtvivel och inre demoner lyckas Yves Saint Laurent - med Pierre Bergé vid sin sida - ge ordet "mode" en helt ny innebörd.

  I rollerna:
  Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Lebon

  Regi - Jalil Lespert

 • The Other Woman
  Carly upptäcker att hennes nya pojkvän Mark inte är att lita på när hon råkar stöta ihop med hans fru (!), Kate. Carly och Kate finner varandra direkt och upptäcker ganska snabbt att Mark är otrogen även med en tredje kvinna, Amber. De tre kvinnorna blir en otippad kompistrio som bestämmer sig för att hämnas ordentligt.

  Komedin The Other woman är årets tjejgängfilm med Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton och danske Nicolaj Coster-Waldau i huvudrollerna.

  Regissör: Nick Cassavetes
 • RIO 2 (Sv Tal)
  Nu är äntligen alla dina färgglada favoriter från Rio tillbaka i det galna äventyret Rio 2 ? prövar vingarna i Amazonas! I Rio 2 är det en riktig djungel där ute för Blu, Jewel och deras tre småttingar när de beger sig från den magiska staden Rio de Janeiro långt in i Amazonas för att träffa hela tjocka släkten. Pappa Blu, som känner sig helt vilse, måste nu möta sina mest fruktade motståndare: svärfar och elaka Nigel, som är ute efter hämnd.
 • Live Opera: Cosi fan tutte
  Biljettpriser: Ordinarie: 250kr, Ungdom -28år: 190kr.

  Boka plats här på hemsidan eller ring
  070-677 17 85

  Così fan tutte av Wolfgang Amadeus Mozart visas live på bio från Metropolitan Opera i New York

  James Levine dirigerar den första livesändningen av Mozarts klassiska romantiska opera Così fan tutte. Lesley Koenigs stilfulla uppsättning har Susanna Phillips och Isabel Leonard i huvudrollerna som systrarna Fiordiligi och Dorabella.

  Matthew Polenzani och Rodion Pogossov är deras fästmän, Ferrando och Guglielmo. Danielle de Niese spelar deras frejdiga husa Despina och Maurizio Muraro är den cyniske Don Alfonso.

  I rollerna:
  Susanna Phillips - Fiordiligi
  Isabel Leonard - Dorabella
  Danielle de Niese - Despina
  Matthew Polenzani - Ferrando
  Rodion Pogossov - Guglielmo
  Maurizio Muraro - Don Alfonso

  Kompositör: Wolfgang Amadeus Mozart
  Dirigent: James Levine
  Regi: Lesley Koenig
  Designer: Michael Yeargan
  Ljussättning: Duane Schuler

  Beräknad längd: 4 tim 5 min
  Visas: 26 april kl 19.00
 • Divergent
  En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

  Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

  Divergent är baserad på Veronica Roths dystopiska science fiction bok, som tillsammans med uppföljaren, Insurgent, redan har sålt i över en och en halv miljon exemplar världen över.

  I rollerna: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Jai Courtney, Zoë Kravitz, Ansel Elgort, Maggie Q

  Regi - Neil Burger
 • The Lunchbox
  Mumbais 5000 Dabbawalas (Lunchlådeservice) levererar 170000 lunchlådor varje dag - och endast en på miljonen kommer på avvägar!
  I Mumbais intensiva storstadsmyller sammanför en fellevererad lunchlåda två mycket olika öden. Den lite småsura och pensionsmogna änklingen Sajaan tar av misstag emot den lunch som hemmafrun Ila har förberett för sin man. Den himmelska måltiden blir början på en humoristisk och rörande brevväxling i en matlåda fylld av passion, längtan och hopp inför framtiden. Sajaan och Ila finner en efterlängtad vänskap där de kan ge uttryck för sina innersta tankar, drömmar och sorger och som hjälper dem att se och uppskatta de ljusa stunderna i livet.

  The Lunchbox är en underbar feelgood-film som har fascinerat människor världen över med sin originalitet och värme.

  I rollen som Sajaan ser vi en av Indiens mest populära skådespelare, Irrfan Khan, från biosuccéer som Life of Pi, Slumdog Millionaire och The Amazing Spider-Man.
 • Live Opera : Askungen
  Biljettpriser: 250kr , Ungdom -26år 190kr


  Askungen (La Cenerentola) av Gioacchino Rossini visas live på bio från Metropolitan Opera i New York

  Joyce DiDonato gör för första gången på Met rollen som Askungen i Rossinis kända opera, med bel canto-mästaren Juan Diego Flórez som den stilige prinsen. I övriga roller ses Pietro Spagnoli i sin Met-debut som tjänaren Dandini, Alessandro Corbelli som Askungens styvfar Don Magnifico och Luca Pisaroni som Don Ramiros informator, Alidoro.

  I rollerna:
  Joyce DiDonato - Angelina
  Juan Diego Flórez - Don Ramiro
  Pietro Spagnoli - Dandini
  Alessandro Corbelli - Don Magnifico
  Luca Pisaroni - Alidoro

  Kompositör: Gioacchino Rossini
  Dirigent: Fabio Luisi
  Regi: Cesare Lievi
  Designer: Maurizio Balò
  Ljussättning: Gigi Saccomandi
  Koreografi: Daniela Schiavone
 • Godzilla 3D
  Jorden ställs inför ett hot större än vad civilisationen tidigare upplevt. Ett radioaktivt jättelikt monster utplånar allt i sin väg när hon skoningslöst trampar ner allt som människor skapat. Men mänskligheten låter sig inte trampas på hur som helst. Monstrens monster Godzilla är tillbaka.

  Skådespelare:
  Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe
  Regissör: Gareth Edwards
 • X-Men - Days of future past
  Den ultimata X-Men-ensemblen slåss för sin överlevnad över två tidsepoker i X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Alla karaktärer från originaltrilogin går samman med sina yngre jag från X-MEN: FIRST CLASS i en kamp där de måste ändra det förflutna för att rädda vår framtid.

 • Maleficient 3D
  Från Disney kommer den hittills okända historien om Maleficent, Disneys mest ikoniska skurk från den klassiska "Törnrosa". En vacker och renhjärtad kvinna med spektakulära svarta vingar. Hon har en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten. På sin väg mot hämnd ställs hon inför en episk strid med människornas kung, vilket leder till att hon kastar en förbannelse över hans nyfödda dotter Aurora. När barnet växer upp inser Maleficent att Aurora är nyckeln till fred i riket och till Maleficents sanna lycka likaså.

  I rollerna:
  Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Juno Temple, Ella Purnell