Röda Kvarn Edsbyn

Välkommen till den moderna landsortsbiografen!

Kommande föreställningar

Film/Event Datum/Tid
Kapten SabeltandSöndag 23/11 kl. 16:00 Boka platser
Hunger Games: Mockingjay Part1Söndag 23/11 kl. 18:00 Boka platser
Hunger Games: Mockingjay Part1Måndag 24/11 kl. 19:00 Boka platser
Hunger Games: Mockingjay Part1Tisdag 25/11 kl. 19:00 Boka platser
Hunger Games: Mockingjay Part1Onsdag 26/11 kl. 19:00 Boka platser
En duva satt på en gren och funderadeFredag 28/11 kl. 19:00 Boka platser
Skräck-Fredag: OuijaFredag 28/11 kl. 21:00 Boka platser
Tjuvarnas Jul - Trollkarlens DotterSöndag 30/11 kl. 16:00 Boka platser
En duva satt på en gren och funderadeSöndag 30/11 kl. 18:00 Boka platser
En duva satt på en gren och funderadeTisdag 2/12 kl. 19:00 Boka platser
Visa fler


Aktuella filmer/event

 • En duva satt på en gren och funderade
  Genom två kantstötta män på säljturné med skämtartiklar får vi inblick i en hisnande tillvaro, i nutid, dåtid, framtid, drömtid och i ospecifierad fantasitid. En mängd människoöden passerar revy och vi blir påminda om både livets storslagenhet och människans sårbarhet.

  Skådespelare:
  Holger Andersson, Nils Westblom, Charlotta Larsson, Victor Gyllenberg, Lotti Törnros, Jonas Gerholm, Ola Stensson, Oscar Salomonsson, Roger Olsen Likvern
  Regissör:
  Roy Andersson
 • Skräck-Fredag: Ouija
  En grupp vänner hittar ett uråldrigt s.k. Ouija bräde. Genom att använda detta väcker de mörka krafter till liv igen och står plötsligt inför fasansfulla händelser.

  Skådespelare: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff

  Regissör: Stiles White
 • Gentlemen
  Blåslagen barrikaderar sig författaren Klas Östergren i den excentriske Henry Morgans paradvåning på Hornsgatan i Stockholm där han hyr ett rum. Allt började ett år tidigare när Klas möter Henry på boxningsklubben Europa och dras in i hans osannolika värld. Henry, som med dödsförakt delar älskarinna med den ljusskygge affärsmannen Wilhelm Sterner, är nu spårlöst försvunnen och Klas fruktar för sitt liv. Desperat nedtecknar han krönikan om Henry Morgans fascinerande liv och äventyr.

  En storfilm efter Klas Östergrens kritikerhyllade och bästsäljande roman om excentrikern Henry Morgans osannolika liv. En virvlande och böljande berättelse, fylld av vapenhandel, människosmuggling, kärlek, Görings gamla säng och en begraven guldskatt.

  Gentlemen får världspremiär vid den internationella filmfestivalen i Toronto i den prestigefyllda sektionen Special Presentations, som har programförklaringen ?High-profile premieres and the world?s leading filmmakers?.
 • Hobbit - Femhäraslaget 3D
  Avslutningen i Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de 13 dvärgarna.

  Efter att ha återkrävt dvärgarnas rike från draken Smaug har gruppen oavsiktligt släppt lös Smaug, som rasande låter sin eld drabba de försvarslösa männen, kvinnorna och barnen i Sjöstaden.

  Thorin är besatt av den återfunna skatten och offrar såväl vänskap som ära för att inte förlora den trots att Bilbo desperat kämpar för att få honom att ta reson. Slutligen tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut ? men ännu större faror väntar. Den mäktige fienden Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget, något som undgått alla förutom Gandalf.

  Medan mörkret tätnar trappas konflikten upp, samtidigt som dvärgarna, alverna och människorna måste besluta sig ? ska de bilda enad front eller låta sig förintas? Plötsligt befinner sig Bilbo mitt i stridens hetta där han kämpar för sitt och sina vänners liv i Femhäraslaget, där även Midgårds framtid står på spel.

  I rollerna: Martin Freeman, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Orlando Blom, Ian McKellen, Christopher Lee, Mikael Persbrandt

  Regi Peter Jackson
 • Hunger Games: Mockingjay Part1


  Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol.Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskaleraroch Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.

  The Hunger games: Mockingjay, Part one är den uppmärksammade fortsättningen av The Hunger Games och The Hunger Games: Catching Fire och tredje filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner.

  Följ The Hunger Games på Facebook:
  www.facebook.com/thehungergamessverige
 • Dagbio: En Duva satt på en gren och funderade
  Genom två kantstötta män på säljturné med skämtartiklar får vi inblick i en hisnande tillvaro, i nutid, dåtid, framtid, drömtid och i ospecifierad fantasitid. En mängd människoöden passerar revy och vi blir påminda om både livets storslagenhet och människans sårbarhet.

  Skådespelare:
  Holger Andersson, Nils Westblom, Charlotta Larsson, Victor Gyllenberg, Lotti Törnros, Jonas Gerholm, Ola Stensson, Oscar Salomonsson, Roger Olsen Likvern

  Regissör: Roy Andersson

 • Kapten Sabeltand
  Kapten Sabeltand är ett storslaget actionäventyr fullproppat med humor och spänning. Vi följer den föräldrarlösa Pinky på en spännande resa tillsammans med den legendariska sjörövaren Kapten Sabeltand och hans ståtliga skepp. Alla talar svenska!

  De beger sig till det mytomspunna kungariket Lama Rama och där möter de den lustiga Kung Rufus och hans obehagliga bror Prins Badal. På vägen måste Kapten Sabeltand bekämpa den fruktansvärda vikingpiraten Björn Barsk och med hjältemodiga insatser upplever sjörövarna ett äventyr de sent kommer att glömma. Men kommer Kapten Sabeltand att hitta skatten och kommer Pinky finna svaret på vem som är hans pappa?

  Svenska röster:
  Jan Åström, Andreas Rothlin Svensson, Göran Gillinger, Anna Sahlene, Tobias Ågren, Jakob Stadell, Tuva Novotny

  Regissör: John Andreas Andersen, Lisa Marie Gamlem
 • Filmföreningen: Saving Mr Banks
  När Walt Disneys döttrar bad honom göra en film grundad på deras favoritbok, P. L. Travers ?Mary Poppins? gav han dem ett löfte ? som han inte insåg att det skulle ta honom 20 år att införliva. I sin jakt på att komma över rättigheterna ställs Walt öga mot öga mot en helt kompromisslös författare som absolut inte har några som helst planer på att låta sin älskade magiska barnflicka misshandlas av Hollywoodmaskinen. Men när boken slutar sälja och hon får ont om pengar går Travers motvilligt med på att resa till Los Angeles för att lyssna till Disneys filmplaner.
 • Filmföreningen: Solan och Ludvig - Jul i Flåklypa
  Solan, Ludvig och Reodor från Flåklypa är tillbaka. Det närmar sig jul, och Flåklypa Tidene-redaktör Frimand Plösen har lovat bygden snö. När Ludvig så önskar sig samma sak, är inte uppfinnare Reodor Felgen svår att övertala till att bygga världens kraftigaste snömaskin. Men rätt vad det är försvinner Reodor, och så försvinner snömaskinen. Solan och Ludvig måste då fixa julstämning alldeles själva. Men först måste de rädda Flåklypa från världens värsta snöstorm.
 • Tjuvarnas Jul - Trollkarlens Dotter
  Charlie har nu funnit en familj i den f d ficktjuven Kurre och pigan Gerda. När Kurre och Gerda får ett eget barn känner sig Charlie bortvald. Men en mystisk trollkarl anländer till staden och söker upp Charlie i smyg. Han visar henne en värld av magi och spännande upptåg, men vad döljer han egentligen för hemlighet?


  Ett nytt äventyr för hela familjen med karaktärerna från en av nutidens mest älskade julkalendrar.

  Skådespelare: Tea Stjärne, Gustaf Hammarsten, Gustaf Skarsgård, Elisabeth Carlsson
  Regissör: Per Simonsson, Stefan Roos
 • Opera Live: Hans & Greta
  Biljettpris: 250kr Scenpass: 220kr
  Ungdom -26år: 190kr

  Engelbert Humperdincks operasaga direktsänds från GöteborgsOperan till Folkets Hus och Parkers biografer den sjunde december 16.00

  Operan Hans och Greta är en hisnande familjeopera efter bröderna Grimms kända saga. I denna uppsättning utspelas sagan i vår tid. Föräldrarna tycks inte ha så mycket tid för Hans och Greta, som därför leker och fantiserar denna spännande historia i sitt inre. För är inte pepparkakshuset misstänkt likt deras eget? Och häxan, påminner hon inte om någon?

  Hans och Greta började som en liten pjäs skriven av Humperdinckers syster Adelheid Wette. Hon bad sin bror att tonsätta pjäsen, och den uppfördes under ett julspel. Pjäsen blev dock så populär att den byggdes ut och till slut blev en hel sagoopera som premiäruppsattes på Hoftheater i Weimar dagen före julafton 1893. Det blev en världssuccé som fortfarande spelas världen över.

  Den här föreställningen visas dessutom live för Sveriges skolelever den 22 januari 12.30.

  Regi: Katharina Thomas
  Dirigent: Henrik Schaefer
  Musik: Engelbert Humperdinck
  I rollerna: Carolina Sandgren, Matilda Paulsson, Elisabeth Mayer/Sofie Asplund, Susanne Resmark, Marco Stella

  Text: Operan sjungs på svenska
  Beräknad längd:
  Visas: 7 december 16.00